Beursupdate: DSM op kop op groen Damrak

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 09:18

GrandVision juist onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,4 procent hoger naar 527,66 punten, terwijl de Midkap met 0,2 procent juist lager noteerde.

Onder de hoofdfondsen ging DSM met een winst van vier procent fier aan kop na rapportering van cijfers. Volgens KBC Securities leverde het chemieconcern solide cijfers af met een gezonde autonome groei en verbeteringen op het gebied van efficiëntie. De oliewaarden Royal Dutch Shell en Vopak wonnen daarnaast ruim een half procent. Heineken sloot de rij met een verlies van een half procent. 

In de AMX reed GrandVision een scheve schaats. De resultaten van GrandVision in het tweede kwartaal vielen nog meer tegen dan verwacht, en dat terwijl al was gewaarschuwd voor een ongunstige vergelijkingsbasis, aldus analist Tijs Hollestelle van ING, met een reactie op de cijfers. De beurswaarde van de optiekketen daalde met acht procent. 

ASM International daalde daarnaast 3,4 procent. Morgan Stanley verlaagde het advies voor ASMI van Overwogen naar Gelijkgewogen, en stelde het koersdoel daarbij neerwaarts bij van 61,00 naar 52,00 euro. BE Semiconductor Industries was onder de middelgrote fondsen de grootste stijger met 0,7 procent.

Bij de kleinere fondsen wonnen ICT Group en BinckBank een tot twee procent. AMG verloor juist een procent. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 525,89 0,62% 3,22 522,67
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 794,48 0,61% 4,81 789,67
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.010,88 0,90% 9,00 1.001,88