BP boekt weer winst

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 08:50

Energiebedrijf rekent op stabiele productie in lopend kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) BP heeft in het tweede kwartaal weer winst behaald, waar vorig jaar nog een miljardenverlies overbleef. Dit maakt het Britse energiebedrijf dinsdag voorbeurs bekend. 

De nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders was 144 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2016 bleef een verlies over van 1.419 miljoen dollar. De onderliggende winst tegen vervangingskosten daalde van 720 miljoen naar 684 miljoen dollar.

"We blijven bezig met ons voor te bereiden voor de nieuwe omstandigheden in de oliesector, met een aanhoudende focus op kosten, efficiëntie en discipline wat betreft investeringen", zei CEO Bob Dudley. De topman sprak van "aanzienlijk strategisch momentum" voor de rest van het jaar en in 2018, door een hogere productie uit nieuwe projecten in Upstream en meer marketing in Downstream. 

In het tweede kwartaal zag de Upstream divisie de onderliggende winst toenemen van 29 miljoen naar 710 miljoen dollar. Bij Downstream was sprake van een daling van 1.513 miljoen naar 1.413 miljoen dollar. 

De kapitaalinvesteringen stegen op jaarbasis licht in het tweede kwartaal, van 4,2 miljard naar 4,3 miljard dollar.

Outlook

BO verwacht dat de productie in het derde kwartaal vrijwel gelijk zal zijn ten opzichte van het afgelopen kwartaal. De productie uit nieuwe producten worden gecompenseerd door een seizoensgebonden vertraging en onderhoud. 

Het aandeel BP sloot maandag 0,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

47 minuten geleden - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

13 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

14 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

14 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.