DSM realiseert hogere winst op gestegen kwartaalomzet

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 07:32

Chemieconcern verhoogt outlook voor hele jaar.

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het tweede kwartaal een gestegen en licht beter dan verwachte winst op een hogere omzet gerealiseerd en heeft zijn outlook voor het hele jaar verbeterd. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalrapportage van het chemieconcern uit Heerlen.

"Ons positieve momentum heeft zich voortgezet. Het tweede kwartaal was weer een erg goed kwartaal. Halverwege de uitvoering van ons Strategy 2018 plan liggen we goed voor op al onze doelstellingen. Alle divisies leveren hun groei-initiatieven, die ons helpen beter te presteren dan de markt gemiddeld", zei bestuursvoorzitter Feike Sijbesma ter toelichting.

De kwartaalomzet steeg met 8 procent naar 2,16 miljard euro, waarbij het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) 15 procent hoger was op 376 miljoen euro en de aangepaste nettowinst 30 procent steeg van 135 miljoen euro een jaar geleden naar 175 miljoen euro in het afgelopen kwartaal.

Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet uit voortgezette activiteiten van 2,14 miljard euro, een aangepast bedrijfsresultaat  uit voortgezette activiteiten van 355 miljoen euro en een nettowinst van 171,2 miljoen euro voorzien.

Bij de de grootste divisie Nutrition, met voedingssupplementen voor mens en dier, steeg de omzet met 8 procent tot 1,38 miljard euro en was het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) 14 procent hoger op 271 miljoen euro.

Bij Performance Materials, dat verschillende kunststof materialen produceert, steeg het aangepaste bedrijfsresultaat 9 procent naar 128 miljoen euro op een 13 procent hogere omzet van 725 miljoen euro.

Outlook

DSM verhoogde de in februari en april uitgesproken verwachting voor heel 2017. Daarbij stuurt het concern nu aan op een dubbelcijferige groei van het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA), waar dat eerst hoog enkelcijferig was, en op een stijging van het rendement op kapitaalsinvesteringen (ROCE) met 100 basispunten, waar dat tot nu toe dubbelcijferig in basispunten gemeten was.

DSM zal een interim dividend van 0,58 per aandeel betalen. Het aandeel DSM sloot maandag 0,6 procent hoger op 62,38 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

49 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DSM KON toevoegen aan uw watchlist 63,47 0,75% 0,47 63,00