Economie eurozone groeit sterker

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 11:08

Groei van 2,1 procent in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De economie in de eurozone is in het tweede kwartaal sterker gegroeid op jaarbasis dan in de drie maanden ervoor. Dit bleek dinsdag uit een eerste raming van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie.

Het bruto binnenlands product steeg in de periode april tot en met juni met 2,1 procent op jaarbasis, waar in het eerste kwartaal nog een groei uit de bus kwam van 1,9 procent en in het vierde kwartaal van vorig jaar van 1,8 procent.

Op kwartaalbasis steeg het bruto binnenlands product in de muntunie in het tweede kwartaal met 0,6 procent, wat gelijk was aan het groeitempo in het eerste kwartaal. In het vierde kwartaal van vorig jaar was nog sprake van een groei van 0,5 procent.

De groeicijfers van dinsdag waren conform de verwachting van economen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

21 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Marktkenners zien nog geen structurele marktverbetering.

1 uur geleden - Lees verder

Nieuwe belangstelling voor spreads divisie Unilever - media

Unilever en KKR geven geen commentaar.

2 uren geleden - Lees verder

Stern boekt hogere omzet en winst

Concern verwacht minder margedruk voor dealers.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.