Europese beurzen hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 18:43

Markt in afwachting van cijfers Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 380,26 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,1 procent op 12.251,29 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.127,03 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent hoger op 7.423,66 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een hoge risicobereidheid in de markt, waarbij de beurzen zich niet onder druk lieten zetten door de waardestijgingen van de euro en het Britse pond.

De markt verwerkte dinsdag tevens de meest recente politieke ontwikkeling in Washington, nadat communicatiedirecteur Anthony Scaramucci maandag, tien dagen na zijn aantreden, de wacht werd aangezegd. Het ontslag van de communicatiedirecteur leidde maandag tot extra druk op de dollar.

Op macro-economisch vlak konden beleggers vanochtend aan de slag met een keur aan inkoopmanagersindexen. Groeivertragingen in de industrie in Duitsland en Spanje tegenover een sneller groeitempo in onder meer Frankrijk, resulteerde in een daling van de inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone als geheel, van 57,4 in juni naar 56,6 in juli. "De PMI daalde naar het laagste niveau in vier maanden maar het is nog steeds een robuust cijfer", zei econoom Chris Williamson van Markit. 

In het Verenigd Koninkrijk trok de bedrijvigheid in de industrie juist aan in juli. De inkoopmanagersindex steeg van 54,2 in juni naar 55,1 vorige maand. Directeur Rob Dobson van IHS Markit sprak van een solide start van het derde kwartaal voor de Britse industrie.

Groeicijfers over het tweede kwartaal uit de eurozone kwamen vanochtend conform de verwachting uit. In een eerste raming bleek een groei van 2,1 procent op jaarbasis, wat een groeiversnelling betekende ten opzichte van de groei van 1,9 procent in het eerste kwartaal. op kwartaalbasis bleef de groei stabiel op 0,6 procent.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 2,4 procent tot 48,98 dollar, terwijl een oktober-future Brent 2,4 procent lager bewoog op 51,45 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1799. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1841 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Rolls-Royce steeg 8,8 procent, nadat de producent van auto's en vliegtuigmotoren het afgelopen halfjaar een verlies heeft omgebogen in een nettowinst van 1,6 miljard Britse pond.

DSM steeg 5,6 procent, nadat het Nederlandse chemiebedrijf meldde op schema te liggen om zijn doelstellingen voor het jaar te realiseren. Het concern boekte in de eerste helft van het jaar een 21 procent hogere nettowinst.

Fresnillo verloor 1,5 procent, ondanks dat de mijnbouwer een 52 procent hogere nettowinst rapporteerde van 387,4 miljoen dollar.

BP schreef in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers. Een verlies van ruim 1,4 miljard dollar vorig jaar werd omgebogen in een winst van 144 miljoen dollar.  De onderliggende winst daalde wel. Het aandeel won 3,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.473,12 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

10 minuten geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

56 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

1 uur geleden - Lees verder

Besluit over afbouw balans Federal Reserve in september - Notulen

Centrale bank voorzichtig met verhogen van rente.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.176,61 0,71% 36,36 5.140,25
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.259,68 0,31% 16,45 5.243,23