Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 12:50

Markt maakt zich op voor kwartaalcijfers Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Bedrijfsresultaten blijven een belangrijk focuspunt op dinsdag, waarbij beleggers zich afvragen of het positieve gevoel in het tweede kwartaal cijferseizoen tot nu toe zal doorgaan", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Als bedrijven blijven leveren zoals tot nu toe het geval is, is sprake van een zeer goed cijferseizoen, wat de leemte zou moeten helpen vullen van Trump's tot dusver niet bestaande economische groeibeleid", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag de volgende publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en uitgaven in juni, gevolgd door de inkoopmanagersindexen voor de industrie van juli van achtereenvolgens Markit Economics en ISM en de Amerikaanse bouwuitgaven in juni. Later op de dag verschijnen de verkoopdata van de autosector in de Verenigde Staten in juli.

Daarnaast verwerkt de markt de meest recente politieke ontwikkeling in Washington, nadat communicatiedirecteur Anthony Scaramucci maandag, tien dagen na zijn aantreden, de wacht werd aangezegd. "Het ontslag van de communicatiedirecteur van het Witte Huis zou kunnen worden geïnterpreteerd als een herbevestiging van het gezag van de uitvoerende macht van de administratie of als een teken van de ergste chaos in het Witte Huis sinds de inauguratie van de president", aldus hoofdeconoom Paul Donovan van UBS.

Olie noteerde dinsdag vrijwel vlak. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 50,14 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 52,64 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1810. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1831 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde 0,2 procent hoger. De techgigant publiceert nabeurs zijn kwartaalresultaten. Het concern hanteert bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal een nieuwe boekhoudstandaard voor de omzet.

Farmaceut Pfizer rapporteert voorbeurs kwartaalresultaten en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,1 procent hoger.

Perbureau Thomson Reuters heeft in het tweede kwataal een nettowinst geboekt van 515 miljoen dollar op een omzet van 2,78 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,60 dollar per aandeel. Het concern verhoogde tevens zijn outlook voor het hele boekjaar.

Time Warner, Royal Carribiean Cruises, Under Armour en Sprint publiceren tevens voorbeurs hun bedrijfsresultaten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.470,30 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.891,12 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6.348,12 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.