Olieprijs sluit flink lager

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 20:50

Onverminderde zorgen over terugbrengen olieproductie.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag flink lager gesloten. 

De olieprijzen doken dinsdag weer onder de vijftig dollar per vat, nadat beleggers zich opnieuw zorgen maakten over het vermogen van de OPEC om de mondiale olieproductie terug te brengen om zo het overaanbod olie op de markt een halt toe te roepen. Eerder op de dag koersten de olieprijzen nog op de hoogste niveaus in bijna tien weken tijd.

Een onderzoek van persbureau Reuters wees er maandag nog op dat de productie van OPEC-landen in juli sinds december niet meer zo hoog is geweest, waarbij Libië de productie blijft opvoeren en sommige olieproducerende landen hun afspraken niet volledig nakomen. Volgens ClipperData bracht Libië afgelopen maand dagelijks 900.000 vaten olie de markt op. 

Het rapport van Reuters leidde er volgens analist David Madden van CMC Markets toe dat handelaren wat winst namen, na de recente run op het zwarte goud. Evenwel zal de koersval van de olieprijzen mogelijk van tijdelijke aard zijn, gezien enkele grote olieproducerende landen volgende week bij elkaar komen om te spreken over de naleving van de productiedeal, zo merkte Madden op. 

In het licht van de huidige productieniveaus zal het aanbod olie in de tweede jaarhelft waarschijnlijk afnemen met slechts 500.000 vaten olie per dag, zo verwachten analisten van Deutsche Bank. "In andere woorden zal de OPEC er niet in slagen om het overaanbod olie tegen het eind van het jaar weg te werken", aldus marktvorsers van de Duitse bank, die ook wezen op het recente rapport van toezichthouder Energy Information Administration. In dat rapport bleek dat de olieproductie afgelopen maand naar het hoogste daggemiddelde van dit jaar steeg. "Als gevolg doen oliehandelaren een stapje terug", aldus Deutsche Bank. 

Op woensdag staan de wekelijkse mutaties van de olievoorraden op de rol. 

De september-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 2,0 procent lager op 49,16 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.