Pfizer verhoogt outlook

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 13:25

Omzet licht omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt op een licht lagere omzet en verhoogde zijn outlook voor het hele boekjaar.. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdag voorbeurs.

De omzet daalde met 2 procent op jaarbasis, van 13,1 miljard naar 12,9 miljard dollar. De lichte omzetdaling had te maken met de verkoop van onderdeel Hospira Infusion Systems, eerder dit jaar. De markt rekende op een omzet van 13,1 miljard dollar.

De aangepaste winst steeg met 3 procent van 3,9 miljard tot 4,1 miljard dollar, of 0,67 dollar per aandeel. Dit was boven de verwachting van analisten van FactSet die rekenden op 0,65 dollar.

Onder de streep resteerde evenwel een 50 procent hogere nettowinst van 3,1 miljard dollar, tegen 2,0 miljard dollar een jaar eerder, terwijl de gerapporteerde winst per aandeel opliep van 0,33 naar 0,51 dollar. 

Outlook 

Voor het huidige boekjaar voorziet Pfizer onverminderd een omzet van tussen de 52,0 miljard en 54,0 miljard dollar. De aangepaste winst komt vermoedelijk uit tussen 2,54 tot 2,60 dollar. Daarmee werd de bandbreedte aan de onderkant aangepast van een eerdere verwachting van 2,50 dollar.

Het aandeel Pfizer noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs ruim een half procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

10 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.