Rolls-Royce boekt weer winst

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 08:39

Outlook onveranderd.

(ABM FN-Dow Jones) Rolls-Royce heeft in de eerste zes maanden van 2017 hogere resultaten behaald. Dit meldde de Britse producent van auto's en vliegtuigmotoren dinsdag voorbeurs.

CEO Darren East sprak in een toelichting van een bemoedigend eerste half jaar.

De omzet van Rolls-Royce steeg in de verslagperiode met 12 procent bij constante wisselkoersen, van 6,5 miljard naar 7,6 miljard Britse pond. Wisselkoerseffecten meegerekend steeg de omzet zelfs met 17 procent. Onderliggend steeg de omzet met 6 procent, aangevoerd door de prestaties bij Civil Aerospace en Power Systems.

De operationele winst kwam uit op ruim 1,9 miljard pond, tegen een verlies van bijna 2,2 miljard pond in dezelfde periode in 2016. 

De kosten daalden in het eerste halfjaar met 7 procent, maar de investeringen in onderzoek en ontwikkeling namen toe van 378 miljoen naar 411 miljoen pond.

Outlook

Rolls-Royce handhaafde dinsdag de outlook. Hoewel de start van het jaar bemoedigend was, is er nog steeds werk aan de winkel om aan de verwachtingen voor heel het jaar te voldoen. "We blijven voorzichtig optimistisch", aldus Rolls-Royce.

De fabrikant rekent nog steeds op een verbetering van de onderliggende omzet met 400 miljoen pond en van de onderliggende winst met 40 miljoen pond, mits de wisselkoersen stabiel blijven.

De kapitaalinvesteringen voor dit jaar zullen licht hoger uitvallen dan vorig jaar en komen vermoedelijk rond de 700 miljoen pond uit. 

Het aandeel Rolls-Royce sloot maandag 4,4 procent lager. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

39 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.