Ruzie onder uitbaters Gamma door vertrek aandeelhouder - media

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 08:25

Ierse grootaandeelhouder overweegt verkoop.

(ABM FN-Dow Jones) Het aanstaande vertrek van de Ierse grootaandeelhouder CRH zorgt voor onrust bij doe-het-zelf-keten Gamma. Dit schreef De Tijd dinsdag.

CRH, goed voor een belang van 49,8 procent, wil zijn aandelen verkopen. CRH is bovendien uitbater via een franchise-model van 155 Gamma en Karwei-winkels in België en Nederland. Ook daar zou de onderneming volgens De Tijd mee willen stoppen, hoewel CRH dit niet tegen de krant wilde bevestigen.

De overige uitbaters van in totaal 221 winkels en een belang van 43,9 procent, zouden volgens De Tijd niet tot een oplossing voor de situatie komen. Een voorstel voor een oplossing door de directie sneuvelde twee weken geleden.

De Tijd wees er ook op dat volgens de Franse kant Le Figaro ook Bricorama, die 41 Belgische en 34 Nederlandse Gamma's uitbaat, een verkoop zou overwegen nu eigenaar Jean-Claude Bourrelier 70 is en geen opvolger heeft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.