Shell Pernis op zijn vroegst tweede helft augustus heropent

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 15:36

Maandag laat opnieuw incident in raffinaderij.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verwacht dat Shell Pernis pas in de tweede helft van augustus kan worden herstart. Dit meldde de energiereus maandag.

Shell meldde dat het merendeel van de fabrieken op 30 juli is stilgelegd in verband met een stroomstoring.

"We verwachten dat de fabrieken op zijn vroegst in de tweede helft van augustus worden herstart", aldus Shell in een verklaring. "We vinden het vervelend dat dit mogelijk gevolgen heeft voor onze klanten, maar we doen er alles aan om de gevolgen voor onze klanten zoveel als mogelijk te beperken", voegde het bedrijf toe.

De problemen bij Shell Pernis begonnen zaterdagavond laat, toen er een stroomonderbreking plaatsvond als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Maandagavond trad er bovendien bij spoelwerkzaamheden in een van de fabrieken een lekkage op van waterstoffluoride.

DCMR Milieudienst Rijnmond meldde klachten ontvangen te hebben over stankoverlast in Hoogvliet in navolging op het lek. "Chemisch adviseurs meten met de brandweer in het gebied de concentraties", aldus de milieudienst van de provincie Zuid-Holland. "De werkzaamheden zijn er nu op gewricht om de situatie onder controle te krijgen. Het is nog niet bekend of de ontsnapping te maken heeft met de brand bij Shell eerder dit weekend", voegde de milieudienst toe.

Royal Dutch Shell noteerde maandag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 23,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

56 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 23,27 -0,21% -0,05 23,32
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 23,77 -0,46% -0,11 23,88