Beursblik: cijfers Ctac stellen teleur

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 09:41

Bedrijf staat er financieel wel veel beter voor dan aantal jaar terug volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Voor Ctac was het tweede kwartaal teleurstellend, met een onverwachte verdere vertraging van de omzetgroei tussen het eerste en tweede kwartaal. Dit schreef NIBC donderdag in een reactie op de halfjaarcijfers van Bossche IT-dienstverlener.

"Het goede nieuws is dat de projecten die vertraagd waren inmiddels zijn begonnen en dat die in de rest van het jaar een bijdrage zullen leveren", zei analist Johan van den Hooven, die te spreken was over de financiële positie van de Bossche IT-dienstverlener, gezien de lichte verbetering van de solvabiliteit.

Verder verlaagde Ctac de outlook donderdag. Waar eerder werd gerekend op een "aanzienlijk" hoger nettoresultaat ten opzichte van 2016, gaat het concern nu uit van "hogere" resultaten, mits zich onvoorziene omstandigheden voordoen.

"Onze huidige inschatting van een omzetgroei van 5 procent en een verbetering van de EBIT-marge met 250 basispunten is te optimistisch", concludeerde Van den Hooven. 

Op basis van het optimaliseren van de efficiëntie en het uitbreiden van de activiteiten op het gebied van clouddiensten, verwacht de analist wel een verbetering van de EBIT in de komende jaren. Bovendien is de financiële positie van Ctac "veel beter in verhouding tot een aantal jaren geleden", aldus Van den Hooven, die zijn koopadvies en koersdoel van 4,50 euro handhaafde. Wel zal de analist zijn winstramingen neerwaarts gaan bijstellen. 

Het aandeel Ctac noteerde donderdag 5,2 procent lager op 3,66 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CTAC toevoegen aan uw watchlist 3,55 -1,11% -0,04 3,60