Beursblik: Galapagos flink hoger na positieve studieresultaten met longfibrosemiddel

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 10:17

KBC Securities houdt vast aan koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos kwam woensdag na het sluiten van de Amerikaanse beurzen met positieve onderzoeksresultaten voor een potentieel middel tegen idiopathische longfibrose. Dit schreef KBC Securities donderdag in een reactie.

Via de FLORA studie werd GLPG1690 van Galapagos onder meer onderzocht op veiligheid en verdraagzaamheid en bijvoorbeeld of er een verbetering kwam in de longfunctie. 

"Het nieuws vandaag is zeker een positieve stap voor het GLPG1690 programma", concludeerde analist Sandra Cauwenberghs, omdat er een aanzienlijke verbetering was van de longfunctie in verhouding tot de patiënten die placebo's kregen toegediend. 

Volgens Cauwenberghs is GLPG1690 bovendien de eerste autotaxineremmer die effectiviteit laat zien in een onderzoeksstudie met patiënten die idiopathische longfibrose hebben. 

Naast filgotinib, de mogelijke behandeling tegen ontstekingsziekten als reuma die door de markt als potentiële blockbuster gezien wordt voor het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf, is GLPG1690 de tweede molecuul die van de ontdekkingsfase succesvol naar een klinisch onderzoek is geleid, aldus Cauwenberghs, die de koopaanbeveling op het aandeel handhaaft, net als het koersdoel van 80,00 euro.

Het aandeel Galapagos steeg donderdag meer dan 17 procent op 73,40 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 75,53 -0,78% -0,59 76,12