Beursblik: resultaten Basic-Fit trekken verder aan

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 11:47

Stijging clubs en leden speelt uitbater van fitnessclub in de kaart.

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in het eerste halfjaar van 2017 meer omzet geboekt, nadat zowel het aantal clubs als het ledenbestand groeide. Dit blijkt uit een consensusverwachting waaraan 8 analisten bijdroegen.

Basic-Fit had tegen het einde van het eerste halfjaar naar verwachting 467 fitnessclubs in bedrijf, tegen 368 in dezelfde periode een jaar eerder en 440 tegen het einde van het eerste kwartaal. Het aantal leden kan daarbij op jaarbasis zijn gestegen van 1.116 miljoen naar 1.383 miljoen. 

In het eerste kwartaal groeide het aantal leden minder snel dan het aantal clubs, zo merkte ING op, vooral omdat de clubs laat in het kwartaal open gingen. Dit zal volgens ING in het tweede kwartaal niet anders zijn geweest. 

De opbrengsten per lid zullen naar verwachting van ING verder zijn gestegen. De marktvorsers van de bank merkten op dat Basic-Fit steeds beter in staat is om extra inkomsten te genereren, bijvoorbeeld via abonnementen op sportdrankje Yanga voor 3,99 euro per maand, fitnessapplicaties en personal trainers. 

In het afgelopen halfjaar realiseerde de uitbater van fitnessclubs naar verwachting een gemiddelde omzet van 157,0 miljoen euro, hetgeen meer is dan de 124 miljoen euro uit dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de marktvorsers van ING zal Basic-Fit met dergelijke cijfers op schema liggen om aan de verwachtingen voor heel 2017 te voldoen. Basic-Fit wil dit jaar 100 nieuwe clubs openen.  

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg mogelijk van 37,2 miljoen naar 47,2 miljoen euro, waarbij de operationele kosten stegen van 70,1 miljoen naar 89,5 miljoen euro. Analisten van Deutsche Bank schrijven de hogere kosten vooral toe aan de versnelde uitrol van clubs in Frankrijk, hetgeen de kosten voor marketing als ook de algemene overheadkosten aanjaagt.

Onder de streep restte er volgens de bedrijfsconsensus een nettowinst van 5,9 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een verlies van 26,1 miljoen euro werd geboekt. 

Analisten van ING merkten evenwel op dat de consensus voor de halfjaarcijfers niet helemaal consistent zijn met de verwachtingen voor heel 2017. De marktvorsers achten de consensus mogelijk te optimistisch over de eerste zes maanden van dit jaar, maar realistisch voor heel 2017. 

Bij de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar gaf Basic-Fit geen concrete outlook af. 

Deutsche Bank en ING hebben een koopadvies op Basic-Fit met koersdoelen van respectievelijk 19,00 en 22,50 euro. Basic-Fit publiceert op vrijdag 11 augustus voorbeurs de halfjaarcijfers. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Basic-Fit donderdag 0,1 procent lager op 16,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.