Beursblik: S&P Equity Research verhoogt koersdoel SBM Offshore

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 15:49

Koersdoel naar 13,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 13,00 naar 13,50 euro, maar handhaafde het verkoopadvies op het aandeel. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Jia Man Neoh.

De analist verhoogde de winstramingen voor SBM Offshore voor dit jaar van 1,01 naar 1,13 dollar per aandeel en voor volgend jaar van 1,35 naar 1,42 dollar. In de eerste helft van dit jaar behaalde de oliedienstverlener een winst per aandeel van 0,39 dollar, wat 5 procent meer was dan de consensusverwachting, hetgeen te danken was aan de beter dan voorziene prestaties bij Turnkey. Het 31 procent hogere onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) bij de divisie Lease & Operate was volgens de analist weinig verrassend.

Hoewel SBM Offshore de orderportefeuille op peil wist te houden dankzij de toekennis van de FPSO Liza, blijft S&P negatief over de vooruitzichten voor de oliedienstverlener. "We denken dat de prestaties niet duurzaam zijn en blijven onzeker over de smeergeldaffaire met betrekking tot Petrobras."

Op een rood Damrak koerste SBM Offshore donderdag 3,0 procent lager op 14,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

23 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

39 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Marktkenners zien nog geen structurele marktverbetering.

2 uren geleden - Lees verder

Nieuwe belangstelling voor spreads divisie Unilever - media

Unilever en KKR geven geen commentaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 13,66 -0,51% -0,07 13,73