Beursblik: solvabiliteit Aegon goed nieuws

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 10:09

Bryan Garnier handhaaft Neutraal advies op Aegon.

(ABM FN-Dow Jones)  Aegon heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, waarbij vooral de hogere solvabiliteit van de verzekeraar opviel. Dat meldde de Franse broker Bryan Garnier donderdag in een rapport.

De analisten verwachten dat de hogere solvabiliteit op korte termijn het aandeel Aegon kan aanjagen.

Het operationele resultaat van 535 miljoen euro was ruim boven de verwachting van de bedrijfsconsensus van 494 miljoen euro, zo merkten analisten van Bryan Garnier op, dankzij lagere claims en hogere aandelenkoersen in de Verenigde Staten en Europa. 

Volgens Bryan Garnier kwam het goede nieuws vooral uit de hogere solvabiliteit. De Solvency II-ratio van 185 procent viel veel hoger uit dan de 160 procent waar de markt op rekende, aldus de marktvorsers, en was fors hoger dan de 157 procent na het eerste kwartaal.

De stijging van 28 procentpunt was voor 15 procentpunt het gevolg van nieuwe afspraken met toezichthouder DNB over de conversie van de Amerikaanse solvabiliteitsratio naar de Europese Solvency II-methode, in het kader van een aangekondigd plan om de solvabiliteit van de Nederlandse divisie te verbeteren. De overige 13 procentpunt was te danken aan stappen van het management, de verkoop van run-off-bedrijven in de VS en andere aanwas van kapitaal in het kwartaal.

De doelstelling voor de solvabiliteit van de groep werd door Aegon verhoogd van 140 tot 170 procent naar 150 tot 200 procent. 

Het interimdividend van 0,13 euro kwam overeen met de verwachting van Bryan Garnier.

Bryan Garnier heeft een Neutraal advies op het aandeel.

Het aandeel Aegon noteerde donderdag 10,5 procent hoger op 5,36 euro op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEGON toevoegen aan uw watchlist 4,98 -2,54% -0,13 5,11