Beursblik: tegenvallende winst Refresco

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 09:19

NIBC onaangenaam verrast door bottelaar.

(ABM FN-Dow Jones) Refresco Group heeft in het tweede kwartaal beduidend minder winst geboekt dan voorzien, hoewel door een sterke maand juni de autonome volumegroei wel meeviel. Dit concludeerde analist John David Roeg van NIBC donderdag.

"Het gerapporteerde resultaat was zelfs lager dan de laagste verwachting in de markt", benadrukte Roeg.

Volgens de analist zijn de cijfers over het tweede kwartaal geen goed signaal en zullen analisten mogelijk hun taxaties voor heel dit jaar verlagen. Zeker ook omdat het tweede en het derde kwartaal gelden als de belangrijkste kwartalen voor Refresco, waarin in beide verslagperiodes circa 31 procent van de aangepaste EBITDA over heel het jaar wordt behaald.

Zodra de overname van de bottelactiviteiten van Cott zijn afgerond, zal Roeg zijn ramingen en koersdoel herzien. Voor nu handhaafde de analist zijn Accumuleren advies met een koersdoel van 15,00 euro.

Op een rood Damrak verloor het aandeel Refresco Group donderdag kort na opening 5,6 procent tot 16,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 16,18 0,12% 0,02 16,16