Beursupdate: Galapagos blikvanger op rood Damrak

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 09:23

Biotechconcern verkreeg positieve testresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag conform verwachting lager geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,3 procent lager op 526,62 punten.

Blikvanger bleek Galapagos met een winst van maar liefst 15,1 procent. Het biotechconcern heeft positieve resultaten verkregen uit een onderzoek voor autotaxineremmer GLPG1690 in patiënten met idiopathische longfibrose. Het aandeel stond in de afgelopen periode nog onder druk. 

Aegon won 8,1 procent na de resultaten over het afgelopen kwartaal. De verzekeraar heeft in het tweede kwartaal van 2017 de solvabiliteitspositie van zijn Nederlandse onderdeel fors versterkt door een kapitaalinjectie van een miljard euro, terwijl ook de solvabiliteit van de groep een sprong omhoog maakte. KBC Securities verhoogde bovendien het koersdoel voor de verzekeraar van 5,20 naar 5,80 euro met een handhaving van het Houden advies. 

Altice schreef 2,6 procent bij. De Franse kabelaar is weer een stapje dichter bij de overname van SFR Group. Verder was sprake van wat herstel na de koersval van ruim 5 procent woensdag.

SBM Offshore gaf evenwel 1,9 procent prijs en ook indexzwaargewicht Royal Dutch Shell kon met een verlies van 1,6 procent niet in het groen komen. De oliereus noteert ex-dividend. Unilever, ook een zwaargewicht in de AEX, verloor 1,1 procent. 

In de Midkap was het Air France-KLM dat op bijval van beleggers kon rekenen met een plus van 0,8 procent. ASR Nederland steeg met 0,4 procent. Refresco Group daalde 5,3 procent na publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal. De bottelaar zette in het afgelopen kwartaal van 2017 meer volumes af en behaalde daardoor een hogere omzet dan voorzien werd. De stijging was feitelijk volledig te danken aan Co-Packing, waar Refresco een dubbelcijferige groei behaalde van 11,5 procent. Analisten spraken van teleurstellende tweede kwartaalcijfers.

Onder de kleinere fondsen steeg Fagron met 2,5 procent, terwijl Lucas Bols 0,8 procent daalde. 

Ctac gaf 5,3 procent prijs. Het bedrijf behaalde in de eerste zes maanden van 2017 een lagere omzet en een vrijwel stabiel bedrijfsresultaat en stelde de outlook licht naar beneden bij. NIBC noemde de resultaten teleurstellend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 525,89 0,62% 3,22 522,67
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 794,48 0,61% 4,81 789,67
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.010,88 0,90% 9,00 1.001,88