Coca-Cola European Partners verhoogt outlook na winstverdubbeling

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 14:28

Bottelaar houdt vertrouwen in besparingsdoelen.

(ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola European Partners heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd, na een verdubbeling van de winst in het tweede kwartaal. Dit maakte de frisdrankbottelaar donderdag bekend.

Het bedrijf met een notering in Amsterdam verhoogde zijn verwachting voor de winstgroei per aandeel tot 10 à 12 procent, gecorrigeerd voor vergelijkbare activiteiten en wisselkoerseffecten. Bij de cijfers over het eerste kwartaal zei Coca Cola EP nog te mikken op een groei van de winst per aandeel met een hoog enkelcijferig percentage. 

De operationele winstgroei zal dit jaar ongeveer gelijk zijn aan de omzetgroei, afgezien van synergievoordelen. Deze cijfers zijn op basis van vergelijkbare activiteiten en gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Een kwartaal eerder ging het bedrijf ook voor dit cijfer uit van een hoog enkelcijferig percentage.

De vrije kasstroom komt naar verwachting uit aan de bovenkant van de eerdere aangegeven bandbreedte van 700 miljoen tot 800 miljoen euro. Het voordeel van het verbeterde werkkapitaal compenseert voor de reorganisatie- en integratiekosten. De investeringen zullen dit jaar circa 600 miljoen euro bedragen, waarvan 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd in het realiseren van synergieën. 

Coca Cola EP verwacht nog steeds kostenbesparingen van 315 miljoen tot 340 miljoen euro te kunnen realiseren voor het midden van 2019, meldde het bedrijf.

Tweede kwartaal 

De bottelaar verdubbelde in het tweede kwartaal zijn nettowinst tot 298 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was de winst per aandeel 19,5 procent hoger dan in het voorgaande jaar. 

De omzet steeg met ruim 40 procent op jaarbasis tot 3,05 miljard euro, doordat inkomsten uit Duitsland, Spanje en Portugal en IJsland werden toegevoegd. Op vergelijkbare basis en exclusief wisselkoerseffecten steeg de omzet met 7,5 procent.

"Deze resultaten weerspiegelen de succesvolle uitvoering van onze verkoop- en marketingplannen en gunstig weer gedurende het hele kwartaal", lichtte CEO Damian Gammell toe. 

Het bedrijf kondigde een kwartaaldividend aan van 0,21 euro per aandeel, gelijk aan de uitkering een jaar eerder. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

52 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.