Europese beurzen lager rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 12:34

Aanhoudende geopolitieke spanningen Noord-Korea en Verenigde Staten drukken sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag rond het middaguur lager, terwijl bijvoorbeeld goud en zilver juist duurder werden.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 378,18 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,7 procent op 12.069,27 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.129,24 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 1,1 procent lager op 7.418,85 punten.

De aanhoudende geopolitieke spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten domineren ook donderdag het sentiment op de aandelenmarkten. Volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities zijn beleggers donderdag voorzichtig, waarbij de vlucht naar veiligheid één van de belangrijkste thema's is. Beleggers blijven volgens de analist aan de zijlijn staan of proberen hun blootstelling aan risicovolle investeringen te verminderen. De analist wees er tevens op dat de euro en het Britse pond donderdagochtend grofweg zijwaarts bewegen. "Het feit dat beide valuta's niet zwaarder worden getroffen door de situatie tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea wijst erop dat beleggers zich beter voelen hun geld in de euro en het Britse pond te steken dan in de dollar."

Op macro-economisch vlak werd donderdagochtend bekend dat de industriële productie in Frankrijk in juni op jaarbasis is gedaald met 1,1 procent, terwijl de Britse industriële productie op jaarbasis juist steeg met 0,3 procent.

Het tekort op de Britse handelsbalans is in juni opgelopen met circa 2 miljard tot 4,6 miljard Britse pond.

Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets merkte op dat de markt meer oog heeft voor het positieve productiecijfer, dan voor de verslechtering van de Britse handelsbalans, wat positief uitpakt voor het pond. Het productiecijfer bevestigt dat de productiesector niet in zo'n slechte staat verkeert als velen hadden voorspeld.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 49,94 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,1 procent hoger bewoog op 53,29 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1708. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1730 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1758 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Glencore noteerde rond het middaguur 1,8 procent lager, ondanks het feit dat de mijnbouwer in de eerste helft van 2017 een verlies winst om te buigen naar een nettowinst.

De Britse recruiter PageGroup boekte in de eerste helft van 2017 een hogere omzet en winst. Het concern kondigde bovenop het interim dividend een speciaal dividend aan van 12,73 pence per aandeel. Desondanks daalde het aandeel 0,1 procent.

De Duitse reisorganisatie TUI rapporteerde over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet en verhoogde tevens de omzetverwachting voor het hele boekjaar. Het aandeel won 3,7 procent.

KBC Groep heeft in het tweede kwartaal van 2017 verrassend beter gepresteerd dan analisten hadden voorzien met een duidelijke stijging van het nettoresultaat. Het aandeel verloor echter 1,6 procent, aangezien het aandeel in aanloop naar de publicatie al aanzienlijk was gestegen.

Thyssenkrupp heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt vanwege een eenmalige last die genomen werd op de verkoop van een Braziliaanse staalfabriek. Het aandeel steeg 0,3 procent.

Zalando zag in het tweede kwartaal van dit jaar conform voorlopige cijfers de omzet met ongeveer 20 procent stijgen, en werd daardoor ook positiever over de omzetontwikkeling voor heel 2017. Het aandeel noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger.

Salzgitter boekte in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst. Het staalbedrijf verhoogde tevens de winstprognose voor het hele boekjaar. Het aandeel noteerde halverwege de handelsdag 0,1 procent hoger.

Aegon steeg 7,0 procent, nadat de Nederlandse verzekeraar een 23 procent hogere onderliggende winst rapporteerde en meldde zijn onderdeel in Ierland te verkopen in een poging de financiële flexibiliteit te vergroten.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,3 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 2.474,02 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 22.048,70 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.352,33 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07