Europese beurzen sluiten weer lager

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 19:08

Conflict rond Noord-Korea blijft sentiment beheersen.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag wederom in het rood geëindigd. De Stoxx Europe 600 index daalde 1,0 procent tot een slot van 376,05punten, de Duitse DAX leverde met een slotstand van 12.014,30 punten 1,2 procent in en de Franse CAC 40 eindigde 0,6 procent lager op 5.115,23 punten. De Britse FTSE verloor 1,4 procent tot 7.389,94 punten.

Het escalerende conflict tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea beheerste wederom voor een belangrijk deel het sentiment.

"De Europese indices zijn de Aziatische beurzen wederom gevolgd in een vlucht naar beneden, omdat de aversie tegen de geopolitieke risico's van de afgelopen dagen snel toeneemt", zei marktanalist Joshua Mahony van IG donderdag in een rapport. "Op dit moment zijn de spanningen hoog, hoewel we de intensiteit daarvan waarschijnlijk iets lager zullen zien worden. Beide kampen hebben bij militaire acties meer te verliezen dan te winnen", voegde hij toe.

Op macro-economische gebied bleek donderdagmiddag dat het aantal wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 5 augustus op weekbasis is gestegen, zo meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid. De Amerikaanse producentenprijzen zijn in juli op maandbasis met 0,1 gedaald, rapporteerde het ministerie verder. 

Eerder op donderdag werd bekend dat de industriële productie in Frankrijk in juni op jaarbasis is gedaald met 1,1 procent, terwijl de vergelijkbare Britse industriële productie juist steeg, en wel met 0,3 procent. Het handelstekort van Groot-Brittannië op de is in juni opgelopen met circa 2 miljard pond. Er  werd voor 4,6 miljard Britse pond meer geïmporteerd dan werd geëxporteerd.

Olie noteerde donderdag weer in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 48,95 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,8 procent lager bewoog naar 52,27 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1754. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1730 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1758 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Henkel sloot 3,3 procent lager nadat het Duitse levensmiddelenconcern donderdag bekendmaakte in het tweede kwartaal van 2017 een hogere omzet en een gestegen operationeel resultaat te hebben geboekt. De autonome omzetgroei van 2,2 procent bleef echter behoorlijk achter bij de consensus van 3,2 procent.

Glencore sloot 2,0  procent lager, ondanks het feit dat de Zwitserse mijnbouwer in de eerste helft van 2017 een verlies winst om te buigen naar een nettowinst.

De Britse recruiter PageGroup boekte in de eerste helft van 2017 een hogere omzet en winst. Het concern kondigde bovenop het interim dividend een speciaal dividend aan van 12,73 pence per aandeel. Desondanks daalde het aandeel 1,7 procent.

De Duitse reisorganisatie TUI rapporteerde over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet en verhoogde tevens de omzetverwachting voor het hele boekjaar. Het aandeel eindigde krap 0,1 procent lager.

KBC Groep heeft in het tweede kwartaal van 2017 verrassend beter gepresteerd dan analisten hadden voorzien met een duidelijke stijging van het nettoresultaat. Het aandeel verloor echter 1,9 procent, aangezien het aandeel in aanloop naar de publicatie al aanzienlijk was gestegen.

Het Duitse Thyssenkrupp heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt vanwege een eenmalige last die genomen werd op de verkoop van een Braziliaanse staalfabriek. Het aandeel steeg 1,1 procent.

Zalando zag in het tweede kwartaal van dit jaar conform voorlopige cijfers de omzet met ongeveer 20 procent stijgen. De Duitse online retailer werd daardoor ook positiever over de omzetontwikkeling voor heel 2017. Het aandeel sloot bijna 0,1 procent hoger.

De Duitse staalproducent Salzgitter boekte in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst. Het staalbedrijf verhoogde tevens de winstprognose voor het hele boekjaar. Het aandeel sloot nagenoeg 0,1 procent hoger.

Aegon steeg 5,3 procent, nadat de Nederlandse verzekeraar een 23 procent hogere onderliggende winst rapporteerde en meldde zijn onderdeel in Ierland te verkopen in een poging de financiële flexibiliteit te vergroten.

Refresco verloor 5,3 procent, nadat de bottelaar over het tweede kwartaal qua volumes en omzet duidelijk beter presteerde dan analisten hadden voorzien, was de winstontwikkeling juist wat tegenvallend. Bij een brutomarge per liter van 13,4 eurocent behaalde Refresco een aangepaste EBITDA van 66 miljoen euro en een nettowinst van 27 miljoen euro. Daarmee was de winst iets lager dan een jaar geleden.

Tussenstanden Wall Street

Kort na het sluiten van de beurzen in Europa stond ook Wall Street onder druk. De S&P 500 index daalde ruim 1 procent tot 2.448,68 punten, de Dow Jones index leverde 0,7 procent in en de Nasdaq verloor 1,7 procent. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

29 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

44 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Marktkenners zien nog geen structurele marktverbetering.

2 uren geleden - Lees verder

Nieuwe belangstelling voor spreads divisie Unilever - media

Unilever en KKR geven geen commentaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,07 -0,32% -16,61 5.259,68