Glencore buigt verlies om in winst

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 09:07

Betere grondstofprijzen steunen groeimomentum.

(ABM FN-Dow Jones) Glencore heeft in de eerste helft van 2017 een verlies weten om te buigen in een nettowinst op een hogere omzet. Dit meldde het Zwitserse grondstoffen- en mijnbouwconcern donderdag voorbeurs.

CEO Ivan Glasenberg sprak van sterke prestaties het afgelopen halfjaar, terwijl sprake was van het "beste wereldwijde economische groeimomentum sinds jaren, waarbij sterke winstmarges werden gerealiseerd door aanzienlijk betere grondstofprijzen en gunstige kostenstructuren", aldus de CEO.

Glencore boekte in de eerste zes maanden van 2017 een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 6,7 miljard dollar, tegen 4,0 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,45 miljard dollar, tegenover een verlies van 369 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet steeg van 69,4 miljard dollar in de eerste helft van 2016 naar 100,3 miljard dollar het afgelopen halfjaar.

Outlook

Het grondstoffen- en mijnbouwconcern voorziet voor het hele boekjaar een vrije kasstroom van 7,1 miljard dollar, tegen actuele spotprijzen, en een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 15 miljard dollar.

Het aandeel Glencore sloot woensdag 2,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.