Lagere omzet Ctac

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 08:18

Outlook licht naar beneden bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft in het eerste halfjaar van 2017 minder omzet behaald, terwijl de winstontwikkeling steeg, maar de outlook desalniettemin licht neerwaarts werd bijgesteld. Dit meldde de Bossche IT-dienstverlener donderdag voorbeurs.

"Het achterblijven van de omzet in het eerste kwartaal heeft zich tevens gemanifesteerd in het tweede kwartaal. Door de organisatie en inhuur van derden tijdig aan de lagere capaciteitsbehoefte aan te passen, is de winst en winstmarge in het eerste halfjaar van 2017 wel toegenomen", zei CEO Henny Hilgerdenaar in een toelichting op de cijfers.

De omzet daalde van 42,6 miljoen naar 40,5 miljoen euro, onder meer te wijten aan het uitstellen van een aantal projecten, zei het concern. 

Het bedrijfsresultaat kwam in de eerste zes maanden van dit jaar 6,3 procent hoger uit op 1,1 miljoen euro. Onder de streep bleef evenwel een licht hogere nettowinst over van 0,8 miljoen euro, tegen 0,7 miljoen euro in dezelfde zes maanden vorig jaar.

De solvabiliteit van Ctac steeg van 38,8 procent eind december tot 39,0 procent aan het eind van het tweede kwartaal.

Outlook

Ctac stelde de outlook iets naar beneden bij. Waar eerder nog de verwachting werd uitgesproken dat het nettoresultaat "aanzienlijk" hoger zou uitkomen ten opzichte van 2016, zei Ctac donderdag dat het nettoresultaat dit jaar naar verwachting "hoger" zal uitvallen. 

Het aandeel Ctac sloot woensdag 2,1 procent hoger op 3,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CTAC toevoegen aan uw watchlist 3,60 -1,10% -0,04 3,59