Macy's boekt hogere winst

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 14:30

Omzet gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) Macy's heeft in het tweede kwartaal een hogere winst geboekt op een lagere omzet. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse warenhuisketen.

CEO Jeff Gennette zei dat de resultaten over het tweede kwartaal in lijn waren met de verwachtingen en dat de retailer op koers ligt om zijn omzet- en winstverwachting voor het hele boekjaar te behalen.

Macy's boekte in het tweede kwartaal van 2017 een operationele winst van 254 miljoen dollar, in vergelijking tot 117 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 116 miljoen dollar, tegenover 11 miljoen dollar een jaar geleden.

De aangepaste winst bedroeg 0,48 dollar per aandeel, terwijl vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 0,46 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 5,9 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016 naar 5,6 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 5,5 miljard dollar.

Outlook

Macy's herbevestigde de eerder afgegeven outlook voor het hele boekjaar. De warenhuisketen verwacht dat de totale omzet naar verwachting met 3,2 tot 4,3 procent zal dalen. Voor de vergelijkbare omzet wordt gerekend op een daling tussen 2,2 en 3,3 procent. De winst per aandeel zal volgens de prognose uitkomen tussen 3,37 en 3,62 dollar.

Het aandeel Macy's noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent lager.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse steunaanvragen gedaald

Afname van 12.000 aanvragen.

22 minuten geleden - Lees verder

Activiteitenindex Philadelphia omlaag

Index daalt naar 18,9 punten.

25 minuten geleden - Lees verder

ABN AMRO doet mkb-klanten compensatieaanbod

Compensatie voor rentederivaten.

59 minuten geleden - Lees verder

ECB overwoog aanpassing forward guidance - Notulen

Duidelijke communicatie naar markt van groot belang.

1 uur geleden - Lees verder

Hogere omzet Wal-Mart

Identieke omzet aan bovenkant verwachting maar winstontwikkeling valt tegen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.