Minder faillissementen in Nederland in juli

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 06:57

Daling na stijgingen in mei en juni.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal failliet verklaarde bedrijven in Nederland is in juli op maandbasis gedaald na stijgingen in de twee maanden ervoor. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag voorbeurs bekend.

Het CBS tekende in vorige maand 34 faillissementsuitspraken minder op dan in juni.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen waren er in juli 251 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken kende de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 50.

Omdat dit de bedrijfstak is met de meeste bedrijven, is dat niet vreemd. Relatief gezien werden daarom in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de verhuur en overige zakelijke dienstverlening, aldus het CBS.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Sindsdien is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds december 2007.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.