Minder winst Thyssenkrupp

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 08:16

Industrieel conglomeraat herhaalt outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Thyssenkrupp heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt vanwege een eenmalige last die genomen werd vanwege de verkoop van een Braziliaanse staalfabriek. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van het Duitse industriële conglomeraat.

CEO Heinrich Hiesinger wees erop dat na een sterke eerste jaarhelft de order-intake, de omzet en het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal verder zijn aangetrokken. De topman was verder tevreden dat alle divisies bijdroegen aan de prestaties.

De omzet steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 11 procent, van 9,9 miljard naar 10,9 miljard euro. Kijkend naar de ontwikkeling over negen maanden steeg de omzet met 9 procent van 29,3 miljard naar 32,0 miljard euro. 

De orderintake steeg in het derde kwartaal met 14 procent op jaarbasis tot 10,7 miljard euro en over negen maanden tot 32 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg in het derde kwartaal van 372 miljoen naar 529 miljoen euro en onder de streep resteerde een nettowinst van 120 miljoen euro, tegen 130 miljoen euro een jaar eerder.

Over negen maanden kwam er een verlies van 751 miljoen euro in de boeken vanwege de verkoop van de Braziliaanse staalfabriek CSA. 

Outlook herhaald

THyssenkrupp herhaalde donderdag de verwachtingen voor heel het boekjaar, met een omzetgroei die richting de 10 procent gaat en een EBIT van 1,8 miljard euro. De verkoop van CSA zal wel een negatieve impact blijven geven op de nettowinst in de rest van het boekjaar, aldus het concern.

Het aandeel Thyssenkrupp sloot woensdag 1,1 procent lager op 25,47 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

9 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.