Omzet Zalando blijft stevig groeien

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 08:37

Duitse online retailer positiever over omzetontwikkeling in 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Zalando heeft in het tweede kwartaal van dit jaar conform eerdere cijfers de omzet met ongeveer 20 procent zien groeien en werd als gevolg positiever over de omzetontwikkeling voor 2017. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van de Duitse online retailer. 

De omzet van Zalando groeide in het tweede kwartaal met 20,1 procent naar 1,1 miljard euro. In voorlopige cijfers ging de onderneming uit van een omzetgroei van 19 á 21 procent tot maximaal 1,1 miljard euro. 

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) kwam met 81,8 miljoen euro aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 80 miljoen tot 86 miljoen euro uit. In dezelfde periode een jaar eerder werd een EBIT van 80,9 miljoen euro gerealiseerd. De EBIT-marge daalde van 8,8 naar 7,4 procent. 

Over het eerste halfjaar steeg de omzet van Zalando met 21,5 procent naar krap 2,1 miljard euro, met een vlakke aangepaste EBIT van 102 miljoen euro en een marge van 4,9 procent. 

Outlook

Zalando was positiever gestemd over de omzetgroei voor de rest van het jaar. Het bedrijf verwacht aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 20 tot 25 procent uit te komen. Evenwel werd de onderneming juist negatiever over de aangepaste EBIT-marge, die aan de onderkant van de 5 tot 6 procent range zal komen. 

Verder liet Zalando weten in het afgelopen kwartaal verder te zijn gegroeid, met de opening van twee grote fulfillment centra in Polen en Italië. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

39 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.