Pakketbezorgers beschuldigen PostNL van afknijppraktijken - media

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 07:10

Bedrijven zouden volgens vakbond cao systematisch niet naleven.

(ABM FN-Dow Jones) Pakketbezorgers voor PostNL betichten het postbedrijf ervan zijn onderaannemers zo zwaar onder druk te zetten, dat ze alleen kunnen concurreren door hun bezorgers te weinig loon, vakantiegeld en overuren uit te betalen. Dat schreef Het Financieele Dagblad donderdag.

Sommige bezorgers zouden honderden euro's per maand te weinig ontvangen, concludeerde de krant op basis van gesprekken met betrokkenen in de sector.

Vakbond FNV heeft al tientallen transportbedrijven nabetalingen opgelegd, vanwege overtreding van de cao, soms tot 100.000 euro. Ook onderaannemers die werken voor pakketbezorgers als DHL, DPD en GLS zouden niet aan de regels voldoen.

PostNL heeft 75 procent van de markt in handen, maar ondervindt veel concurrentie, omdat grote internetwinkels zoals Bol.com en Coolblue steeds snellere levertijden willen voor lagere prijzen. Dit gaat ten koste van de bezorger, volgens FNV, die tegen de krant zei dat na 100 controles nog geen enkel geval werd gevonden waarin de cao werd nageleefd.

Op een rood Damrak sloot het aandeel PostNL woensdag 2,0 procent lager op 3,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,42 -0,58% -0,02 3,44