Perrigo weet verlies terug te dringen

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 14:12

Outlook aangepast.

(ABM FN-Dow Jones) Perrigo heeft in het tweede kwartaal van 2017 opnieuw verlies gedraaid maar wel een stuk minder dan een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceut, die zijn hoofdzetel in het Ierse Dublin heeft.

CEO John Hendrickson toonde zich tevreden met de prestaties binnen alle segmenten. De topman kondigde eerder dit jaar zijn pensioen aan, hoewel hij pas vertrekt wanneer een opvolger is gevonden. 

In het tweede kwartaal daalde de aangepaste winst van 185 miljoen naar 175 miljoen dollar en per aandeel van 1,29 naar 1,22 dollar. Onder de streep stond wel een veel kleiner verlies van 70 miljoen dollar, tegenover 534 miljoen dollar negatief in dezelfde periode in 2016.

In de verslagperiode daalde de omzet met 8 procent, van 1,34 miljard naar 1,24 miljard euro.

Juridische problemen

Eerder dit jaar deden de Amerikaanse autoriteiten een inval bij het concern als onderdeel van een breder onderzoek naar de prijsstelling van medicijnen binnen de Amerikaanse farmaceutische industrie. 

De Amerikaanse farmaceut ligt verder ook overhoop met de Belgische miljardair Marc Coucke en het Nederlandse investeringsfonds Waterland. Perrigo kocht in 2014 voor 3,6 miljard euro Omega Pharma van Coucke en Waterland. Echter, zo betogen de Amerikanen, de omzet van deze onderneming zou zijn opgeblazen. 

Outlook

Perrigo paste donderdag de outlook voor de aangepaste winst in positieve zin aan en rekent nu op een bandbreedte van 4,45 tot 4,70 dollar, waar eerder werd uitgegaan van een range van 4,15 tot 4,50 dollar.

Daar stond wel een neerwaarts bijgestelde verwachting voor de geschoonde winst per aandeel tegenover. Werd bij de eerste kwartaalcijfers nog gerekend op 1,82 tot 2,17 dollar, is dat nu 0,84 tot 1,09 dollar. 

In het tweede kwartaal verkocht Perrigo dochteronderneming Israel Active Pharmaceutical Ingredient, dat goed zou zijn geweest voor een bijdrage aan de aangepaste winst per aandeel van 0,05 dollar in de tweede jaarhelft, aldus het concern.

In de voorbeurshandel steeg het aandeel Perrigo met 11,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.