Valuta: Noord-Korea domineert sentiment valutamarkt

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 09:16

Zuid-Afrikaanse rand onder druk met aanblijven Zuma.

(ABM FN-Dow Jones) Het sentiment op de valutamarkt wordt momenteel gedomineerd door de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Dit stelde valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag.

"De verandering in toon van met name de Amerikaanse president Donald Trump - de zogenaaamde 'War of the Words' - leidt tot extra onzekerheid in de markt, wat zich uit op een run op veilige havens als de Japanse yen", aldus Erdmann, eraan toevoegend dat de Zuid-Koreaanse won vanwege de dreiging op het Koreaanse schiereiland stevig onder druk staat.

Een tweede punt van focus is de lagere Zuid-Afrikaanse rand, nadat president Jacob Zuma de motie van wantrouwen overleefde en als president kan aanblijven. "De markt was redelijk positief gestemd over een mogelijke machtswisseling in Zuid-Afrika, aangezien het land sinds Zuma's aantreden gebukt gaat onder economisch wanbeleid", aldus Erdmann. "De markt reageerde dan ook teleurgesteld nadat bleek dat Zuma aan kan blijven", voegde hij toe.

Vrijdag zal de aandacht op de valutamarkt volgens de analist deels verschuiven naar Europese en Amerikaanse inflatiedata.

De euro noteerde donderdagochtend tegenover de dollar 0,3 procent lager op 1,1728, terwijl de Europese munt ten opzichte van de yen 0,4 procent inleverde. De Japanse munt steeg ten opzichte van de dollar met 0,4 procent, terwijl de Koreaanse won 0,3 procent verloor ten opzichte van de dollar. De Zuid-Afrikaanse rand leverde ten opzichte van de dollar 0,1 procent in.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

7 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.