Wall Street weer richting lager slot

Redactie ABM Financial News - 10 augustus 2017, 21:37

Spanningen rond Noord-Korea houden markten in greep.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren donderdag lager. Pakweg een half uur voor de slotbel daalde de S&P 500 1,3 procent tot 2.442,44 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,8 procent verloor naar 21.883,61 punten en de Nasdaq 1,8 procent in het rood noteerde op 6.235,22 punten. 

Over de hele wereld gingen aandelenkoersen omlaag in reactie op de aanhoudend toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.

Chef investeringsstrateeg Brian Nick van TIAA Investments denkt dat er weinig aanjagers overblijven om de aandelenmarkten hoger te zetten, nu het cijferseizoen naar zijn einde loopt. Dat komt dan nog bij het ongemak over de zorgen rond de situatie tussen Noord-Korea en de VS, meldde hij. "Wat zal de markten in beweging zetten, nu er een informatiegat over deze situatie is? Als het om Noord-Korea gaat, denk ik niet dat dit een erg vruchtbare periode voor investeerders in aandelen is", merkte hij op.

Hoofd aandelen handel Joe Saluzzi van Themis Trading is mindert pessimistisch. "De neerwaartse beweging op de markten is om geopolitieke redenen en zal kort duren, als er niets gebeurt", zei hij, erop wijzend dat het tot nu toe een "oorlog van woorden" is. Hij ziet de zorgen om Noord-Korea als een goed excuus voor handelaren om te verkopen opp een markt die recordhoogten heeft benaderd.

Het begrotingstekort van de Amerikaanse regering is in juli op jaarbasis sterk gedaald, bleek donderdagavond uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van financiën. Het tekort daalde van 113 miljard dollar in juli 2016 naar 43 miljard dollar afgelopen maand. Het ministerie meldde daar echter bij dat de daling van het tekort mede te danken was aan het tijdstip van sommige transacties. In juli stegen de inkomsten met 10 procent, terwijl de uitgaven met 15 procent daalden. Tot nu toe steeg het tekort in het fiscale jaar, dat loopt van oktober tot en met september, met 11 procent van 512 miljard naar 566 miljard dollar.

Op macro-economisch gebied bleek donderdag verder dat het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 5 augustus op weekbasis is gestegen, meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid. De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen met 3.000 toe tot 244.000 stuks.Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 29 juli daalde met 16.000 naar 1,951 miljoen stuks. 

De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli op maandbasis met 0,1 gedaald, bleek uit een rapportage van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Vooraf werd gerekend op een toename van het prijspeil met 0,2 procent. In juni stegen de prijzen met 0,1 procent. Op jaarbasis stegen de prijzen in juli met 1,9 procent.

Olie noteerde in het rood, nadat de OPEC donderdag bekendmaakte dat de productie van ruwe olie door leden van de OPEC in juli is gestegen. De stijging, kleiner dan de stijging van de voorgaande maand, werd veroorzaakt door een hogere productie in Libië, Nigeria en Saoedi Arabië, bleek uit het OPEC-rapport. Een september-future West Texas Intermediate daalde 2,1 procent tot 48,55 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,6 procent goedkoper werd op 51,85 dollar. 

De euro noteerde tegen de dollar op 1,1774. Rond de opening in New York stond de wisselkoers op 1,1713 en bij het slot van Wall Street een dag eerder op 1,1755. 

Voor vrijdag staan het maandelijkse olierapport van de International Energy Agency en de Amerikaanse inflatie in juli op de macro-agenda.

Bedrijfsnieuws

Macy's noteerde liefst 10,5 procent lager. Het concern heeft in het tweede kwartaal een hogere winst geboekt op een lagere omzet, bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse warenhuisketen. CEO Jeff Gennette zei dat de resultaten over het tweede kwartaal in lijn waren met de verwachtingen en dat de retailer op koers ligt om zijn omzet- en winstverwachting voor het hele boekjaar te behalen. De warenhuisketen verwacht dat de totale omzet naar verwachting met 3,2 tot 4,3 procent zal dalen en dat de winst per aandeel zal uitkomen tussen 3,37 en 3,62 dollar.

Perrigo heeft in het tweede kwartaal van 2017 opnieuw verlies gedraaid, maar wel een stuk minder dan een jaar eerder, bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceut, die zijn hoofdzetel in het Ierse Dublin heeft. In het tweede kwartaal daalde de aangepaste winst van 185 miljoen naar 175 miljoen dollar en per aandeel van 1,29 naar 1,22 dollar. Onder de streep stond wel een veel kleiner verlies van 70 miljoen dollar, tegenover 534 miljoen dollar negatief in dezelfde periode in 2016. In de verslagperiode daalde de omzet met 8 procent, van 1,34 miljard naar 1,24 miljard euro. Perrigo paste de outlook voor de aangepaste winst in positieve zin aan en rekent nu op een bandbreedte van 4,45 tot 4,70 dollar. Het aandeel stond wel 16 procent hoger.

Het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf Galapagos steeg op Wall STreet 11 procent na het bekendmaken van sterke studieresultaten met een mogelijke behandeling tegen idiopathische longfibrose. 

PPG Industries noteerde 1,8 procent lager. Grootaandeelhouders Elliott Advisors en York Capital van AkzoNobel mogen geen buitengewone aandeelhoudersvergadering voor AkzoNobel beleggen om de positie van voorzitter Antony Burgmans van de raad van commissarissen aan de orde te stellen, zo bepaalde de voorzieningenrechter in Amsterdam. De aandeelhouders vinden dat het bestuur van AkzoNobel niet goed heeft gehandeld door te weigeren met PPG Industries in gesprek te gaan over de overnamevoorstellen van het Amerikaanse bedrijf en houden Burgmans daar persoonlijk verantwoordelijk voor. De rechter bepaalde dat de twee grootaandeelhouders eerst de toelichting van AkzoNobel in de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 8 september moeten afwachten.

Snap Inc, het bedrijf achter de populaire foto-app Snapchat, zal donderdag nabeurs zijn rapportage over het tweede kwartaal uitbrengen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

18 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

24 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.