Basic-Fit ziet ruimte voor duizend extra clubs

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 11:00

Nog geen plannen voor uitbreiding in andere landen.

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit ziet ruimte om in de landen waarin het actief is nog eens zo'n duizend nieuwe clubs te openen. Dit stelde CEO René Moos van Basic-Fit vrijdag tegenover ABM Financial News. 

Basic-Fit opende 47 nieuwe fitness clubs in de eerste helft van 2017, zo werd vrijdagochtend bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers. In de tweede helft van het jaar wil Basic-Fit ruim vijftig clubs openen om aan de doelstelling van 100 clubs voor dit jaar te voldoen. CEO Moos stelde op koers te liggen met deze ambitie. 

In een reactie op de halfjaarcijfers stelde Moos tegenover ABM Financial News dat er binnen de landen waarin Basic-Fit actief is, nog ruimte is voor de opening van circa duizend extra clubs. Met het huidige aanbod kan het totale aantal clubs van Basic-Fit daarmee uitkomen op ruim 1.500. Het bedrijf is momenteel actief in de Benelux, Frankrijk en Spanje. 

Evenwel stelde Moos voorlopig niet van plan te zijn om uit te breiden naar nieuwe landen. "Uiteraard wordt er gekeken naar mogelijkheden in andere landen en we zullen zeker inspringen op kansen die zich voordoen, maar voor nu ligt de focus op de landen waarin we nu actief zijn", aldus de topman van Basic-Fit. 

De resultaten van de uitbater van fitnessclubs uit het afgelopen halfjaar vielen lager uit dan analisten hadden voorzien, vooral omdat nieuwe clubs relatief laat open gingen. Moos verwacht dat dit in de tweede helft van het jaar eveneens het geval kan zijn. "Er staan wat nieuwe clubopeningen gepland voor het derde kwartaal, maar vooral in het vierde kwartaal zullen er veel clubs geopend worden." Dit betekent volgens Moos dat de resultaten uit deze clubs pas in het eerste kwartaal van 2018 volledig zichtbaar zullen zijn. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Basic-Fit vrijdagochtend 4,8 procent lager op 15,83 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.