Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Galapagos

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 07:19

Koersdoel naar 110,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel op Galapagos verhoogd van 100,00 naar 110,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport.

Volgens analist Peter Welford zijn de onderzoeksresultaten voor een behandeling tegen idiopathische longfibrose waarmee het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische concern eerder deze week kwam, bemoedigend. Met een bijdrage van 8,00 euro per aandeel op basis van een verdere ontwikkeling van het middel verhoogde de analist het koersdoel met 10 procent.

"De Fase 2a Flora resultaten suggereren dat het medicijn [GLPG1690] de longfunctie stabiliseert en als dit in langere studies ook wordt bevestigd dan is dat een aanzienlijk voordeel ten opzichte van medicijnen die momenteel beschikbaar zijn en die alleen de ziekte vertragen", aldus Welford.

Omdat het nog altijd een goed instapmoment is, behoudt de analist zijn koopadvies op Galapagos, dat volgens hem met vooral filgotinib een zogenoemde potentiële blockbuster in handen heeft.

Daarbij noemde de marktvorser als katalysatoren voor het aandeel de ontwikkeling van de behandelingen tegen taaislijmziekte en de resultaten van een studie met molecuul MOR106 tegen atopisch eczeem, die tegen het eind van dit kwartaal zouden moeten verschijnen.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 8,3 procent hoger op 67,83 euro aan Euronext en won met de notering aan de Nasdaq 10,8 procent op 81,06 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

11 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 73,88 -1,03% -0,77 74,65