Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Galapagos

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 08:56

Koersdoel naar 88,00 euro.

(ABM FN) KBC Securities heeft het koersdoel op Galapagos verhoogd van 80,00 naar 88,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport.

De koersdoelverhoging volgt op de "positieve" onderzoeksresultaten waarmee het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf eerder deze week kwam voor een potentiële behandeling tegen idiopathische longfibrose.

Analist Sandra Cauwenberghs verwacht, naast de kans op succes met het middel tegen idiopathische longfibrose, die door de marktvorser werd verhoogd van 20 naar 30 procent, ook dat Galapagos het middel zelf verder kan ontwikkelen en naar de markt kan brengen. Eerder nog werd uitgegaan van een verdere ontwikkeling en lancering in samenwerking met een partner. Daarnaast is de analist te spreken over het feit dat GLPG1690 de status weesgeneesmiddel heeft. Dit kenmerk kwalificeert een ziekte als zeldzaam en kan leiden tot bijvoorbeeld extra subsidies en een versnelde marktlancering.

Cauwenberghs verwacht dat als het longfibrosemiddel succesvol verder zal worden ontwikkeld, het in 2021 of 2022 op de markt kan komen, met een piekomzet van 850 miljoen euro op basis van een marktpenetratie van circa 25 procent.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 8,3 procent hoger op 67,83 euro aan Euronext en won met de notering aan de Nasdaq 10,8 procent tot 81,06 dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder

Holland Colours op zoek naar nieuwe CEO

Huidige topman halverwege tweede vierjaarstermijn.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 73,82 -1,11% -0,83 74,65