Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Refresco

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 08:37

Koersdoel naar 20,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Refresco Group verhoogd van 20,00 naar 20,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling, nadat de bottelaar donderdag met kwartaalcijfers kwam die door de markt negatief werden ontvangen.

Analist Alan Vandenberghe is vooral erg te spreken over de overname van de bottelactiviteiten van het Noord-Amerikaanse Cott door Refresco. Dit biedt volgens de analist "erg interessante" kansen, zeker nu Europese partijen als Aldi en Lidl hun positie op de Amerikaanse markt versterken. "Refresco is ideaal gepositioneerd om een belangrijk deel van deze business binnen te halen", aldus de analist.

Vandenberghe denkt dat Refresco door de overname van de bottelactiviteiten van Cott kan uitgroeien tot de onbetwiste marktleider in zowel Europa als Amerika.

KBC Securities noemde Refresco ondergewaardeerd en herhaalde nog altijd veel potentie te zien. Speculaties dat de Nederlandse bottelaar nog zal worden overgenomen, zullen volgens Vandenberghe wegebben.

Over de prestaties van Refresco in het tweede kwartaal zei de analist dat de hoger dan verwacht uitgevallen kosten voor een deel eenmalige waren. Indien deze buiten beschouwing worden gelaten, was de aangepaste EBITDA wel in lijn met de consensus.

Vandenberghe verhoogde zijn ramingen voor volume en omzet voor dit jaar, maar paste zijn winstverwachting juist naar beneden aan. De analist mikt voor 2017 op een omzet van 2.330 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 240 miljoen euro.

Het aandeel Refresco Group daalde donderdag met ruim 5 procent naar 16,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

17 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

37 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 16,21 0,31% 0,05 16,16