Beursupdate: Damrak opent lager

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 09:09

Veel fondsen lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag conform verwachting lager geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,9 procent lager op 518,75 punten. 

Onder de hoofdfondsen ging Galapagos opnieuw aan kop met een plus van 1,5 procent. Op donderdag was het aandeel ook al smaakmaker, na publicatie van positieve testresultaten. Vanochtend kwam daar nog een koersdoelverhoging door Jefferies bovenop. 

Wolters Kluwer wist de verliezen met een min van 0,1 procent beperkt te houden. Grootste daler was ArcelorMittal dat 3,5 procent prijsgaf. Verder daalden Altice en Aegon aanzienlijk met respectievelijk 1,5 en 1,4 procent. 

SBM Offshore daalde met 1,0 procent. De oliedienstverlener heeft de schikking die het trof met verzekeraars over het Noorse probleemproject Yme weten te verhogen. Meldde SBM Offshore medio juli nog een schikking ter waard van 247 miljoen dollar, inmiddels is dit bedrag opgelopen naar 281 miljoen dollar. De oliedienstverlener wist met nog een verzekeraar te schikken, waardoor het bedrag 34 miljoen dollar hoger uitvalt.

In de Midkap was het Intertrust dat op bijval van beleggers kon rekenen met een plus van 0,3 procent. WDP verloor 0,1 procent en ASM International gaf 2,2 procent prijs. 

Onder de kleinere fondsen won Stern Groep 0,6 procent, terwijl Basic-Fit 4,3 procent verloor.  De uitbater van fitness-clubs zag de resultaten in het afgelopen halfjaar aantrekken, maar minder sterk dan waarop analisten hadden gehoopt. Basic-Fit opende 47 nieuwe fitness clubs in de eerste helft van 2017. Basic-Fit wil in heel dit jaar honderd nieuwe clubs openen en ligt met die ambitie "op koers", zei CEO Rene Moos.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Kendrion

Koersdoel omhoog naar 40,00 euro.

7 minuten geleden - Lees verder

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 525,89 0,62% 3,22 522,67
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 794,48 0,61% 4,81 789,67
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.010,88 0,90% 9,00 1.001,88