Europese beurzen lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 18:46

Noord-Korea en inflatie-data domineren de dag.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,0 procent tot 372,14 punten, de Duitse DAX sloot vlak op 12.014,06 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,1 procent op 5.060,92 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent lager op 7.309,96 punten.

"De Europese beurzen boekten vrijdag opnieuw zware verliezen vanwege de situatie tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De showdown tussen de twee landen heeft beleggers afgeschrikt. Wanneer beleggers het woord 'oorlog' horen lopen ze meestal hard weg en dat is precies wat we vandaag gezien hebben", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak was er vrijdag aandacht voor inflatiecijfers uit de vier grootste economieën in de eurozone, namelijk Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Veelal stabiliseerde de inflatie ontwikkeling zich in juli in deze landen. In Duitsland trok de inflatie iets aan ten opzichte van juli, van 1,6 naar 1,7 procent. Inflatiecijfers voor de eurozone als geheel verschijnen volgende week. De Amerikaanse inflatiecijfers waren teleurstellend, wat een zwakkere dollar tot gevolg had.

De euro/dollar noteerde op 1,1795. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1777 op de borden.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 48,42 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 51,72 dollar.

Bedrijfsnieuws

De lagere olieprijs drukte vrijdag op de oliefondsen. Tullow Oil noteerde 6,1 procent lager en SBM Offshore verloor 5,5 procent. Royal Dutch Shell daalde 1,7 procent.

Biotechbedrijf Novozymes steeg 1,2, ondanks een neerwaartse bijstelling van zijn groeiverwachtingen.

Staalbedrijf ArcelorMittal verloor 4,5 procent, nadat prijzen voor ijzererts en staal omlaag gingen in China. De dalingen ontstonden nadat Chinese autoriteiten waarschuwden voor irrationele bewegingen van de metaalprijzen, wat sterke dalingen van de futures tot gevolg had. Ook andere grondstoffenaandelen, zoals Aperam, leverden in.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese aandelenhandel won de Dow Jones index 0,2 procent, steeg de breder samengestelde S&P 500 index ook 0,2 procent en herstelde Nasdaq deels van het verlies van donderdag. Na een verlies van ruim twee procent gisteren, steeg de techindex vrijdag 0,4 procent. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.115,39 -0,32% -16,47 5.131,86
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.173,09 -0,35% -18,15 5.191,24