IEA ziet olievoorraden blijven stijgen

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 11:15

Organisatie stelt groei van de vraag opwaarts bij.

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale olievoorraden zijn in juli wederom toegenomen, ondanks pogingen van oliekartel OPEC om de productie te verlagen. Dit bleek vrijdag uit een rapport van energie-agentschap IEA. 

Het is de derde maand op rij dat de olievoorraden toenemen. Een dag eerder maakte OPEC bekend dat de olieproductie in juli het hoogste niveau van dit jaar bereikte. De cijfers van IEA bevestigden dit vrijdag. 

De olieprijzen daalden op de publicatie van het agentschap. De future voor levering van een vat West Texas Intermediatie in september daalde 0,7 procent tot 48,23 dollar. 

IEA stelde ook zijn verwachtingen voor de vraag naar olie dit jaar opwaarts bij. Het agentschap rekent nu op een vraag naar gemiddeld 97,6 miljoen vaten ruwe olie per dag dit jaar, 1,5 miljoen vaten meer dan eerder werd ingeschat. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

35 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

46 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.