Valuta: veilige havens blijven aantrekkelijk

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 09:21

Voor dollar wordt Amerikaans inflatiecijfer cruciaal.

(ABM FN-Dow Jones) Met de voortdurende geopolitieke spanningen en oorlogsretoriek tussen Amerika en Noord-Korea, blijven ook op de valutamarkt de zogenoemde veilige havens in trek.

Volgens valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vallen daarbij de Japanse yen en in mindere mate de Zwitserse frank het meest op. De dollar zakte ten opzichte van de Japanse munt weer door de 109,00 yen en de euro verhandelde vanochtend 0,2 procent lager op 128,34 yen. Volgens Jongbloed is de euro/frank koers inmiddels wel gestabiliseerd, na de forse beweging eerder deze week. Vrijdag verhandelde het muntpaar licht lager op 1,1321 frank.

Wat de valutahandelaar verder opvallend vindt, is de daling van de olieprijs, omdat die eigenlijk zou moeten profiteren van de onrust. "Daar heb ik nog geen duidelijke verklaring voor gevonden", aldus Jongbloed.

Kijkend naar de dollar, die normaliter ook als veilige belegging wordt gezien, maar momenteel niet verder weer uit te breken, draait het vrijdag allemaal om de Amerikaanse inflatiecijfers.

"Als de inflatie boven de 1,7 procent uitkomt, verwacht ik dat de dollar weer op zal lopen ten opzichte van de euro, maar blijft de inflatie daaronder, dan kan de euro weer terrein winnen", aldus Jongbloed, die tot aan deze inflatiedata uit de Verenigde Staten eigenlijk niet al te veel actie verwacht op de valutamarkten.

De Amerikaanse inflatiecijfers verschijnen vrijdagmiddag om half 3. De euro/dollar verhandelde vanochtend op 1,1756 en daarmee vrijwel stabiel ten opzichte van de koers donderdagavond en iets onder de koers van 1,1770 vanochtend vroeg.

Donderdag daalde het muntpaar even richting de 1,17 dollar, maar tegenvallende cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen zetten de greenback weer even onder druk omdat een zwakkere inflatie de kans op nog een renteverhoging dit jaar door de Federal Reserve verkleint. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

38 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

50 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.