Afschrijving zorgt voor miljoenenverlies Commerzbank

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 07:28

Duitse bank verwacht nog steeds licht positief resultaat over heel 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Commerzbank heeft in het eerste halfjaar van 2017 een verlies geboekt vanwege een herstructureringslast die in de honderden miljoenen euro's liep. Dit meldde de Duitse bank woensdagochtend voorbeurs in de kwartaal- en halfjaarcijfers.

De Duitse bank had het verlies reeds aangekondigd. In de verslagperiode werd voor 807 miljoen euro aan herstructureringskosten geboekt. Dit leidde tot een verlies van 406 miljoen euro over de eerste zes maanden van 2017, waar een jaar eerder nog een winst van 384 miljoen euro geboekt werd.

Op operationeel vlak daalde de winst van 633 miljoen naar 515 miljoen euro. Op kwartaalbasis daalde de operationele winst van 351 miljoen in het tweede kwartaal vorig jaar naar 183 miljoen euro het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 226 miljoen euro.

De omzet voor het halfjaar kwam 93 miljoen euro hoger uit op 4,3 miljard euro. Op kwartaalbasis kwam de omzet van 2,06 miljard euro iets onder de verwachting van de markt uit. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 2,12 miljard euro.

De CET1 kapitaalratio verbeterde in het tweede kwartaal wel, van 12,5 naar 13,0 procent.

Outlook

Commerzbank zei woensdag dat voor heel het boekjaar nog steeds een licht positief resultaat wordt verwacht. 

Het aandeel Commerzbank sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 11,21 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

29 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

35 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.