Beursblik: ING behaagt Deutsche Bank wederom

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 09:07

Zowel retail- als zakenbank presteerden beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De tweedekwartaalcijfers van ING Groep tonen aanhoudend positieve onderliggende trends en benadrukken eens te meer waarom het een aantrekkelijk aandeel is. Dit stelden analisten van Deutsche Bank woensdag in een rapport.

De onderliggende winst voor belastingen was 8 procent hoger dan verwacht, met sterke leningengroei bij stabiele marges, stelde analist Benjamin Goy van Deutsche Bank. Een kleine stoorzender waren de lagere rentebaten bij het volatielere onderdeel Financial Markets. 

De retailbank deed het 9 procent beter dan verwacht, de zakenbank 5 procent beter en de resultaten op groepsniveau 11 procent lager dan verwacht, wat volgens Goy een goede mix is per segment.

De fee-inkomsten bleven snel groeien over de hele linie, de onderliggende kosten waren goed onder controle terwijl de voorzieningen voor oninbare leningen wederom lager dan verwacht waren. De leningengroei bij de bank was 4,5 procent op jaarbasis en daarmee boven de doelstelling van 3 tot 4 procent.

Een meevaller van 73 miljoen euro op verkocht vastgoed kon worden afgezet tegen een niet-gespecificeerde last voor een juridische claim in Luxemburg, in verband met activiteiten waar de bank in 2000 mee stopte. Die claim verklaart waarschijnlijk de hoger dan verwachte kosten.

Deutsche Bank heeft een koopadvies en koersdoel van 17,00 euro. Het aandeel ING noteerde woensdag kort na opening 0,1 procent lager op 15,89 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.