Beursblik: ING verlaagt koersdoel GrandVision

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 09:55

Koersdoel naar 26,25 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor GrandVision verlaagd van 27,00 naar 26,25 euro met handhaving van de koopaanbeveling.

"Opnieuw waren de verwachtingen te hoog", concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING, nadat het aandeel GrandVision dinsdag 7 procent verloor na het openen van de boeken. Hollestelle wees er op dat voorafgaand aan de cijfers duidelijk had moeten zijn dat het kwartaal een "relatief moeilijke" vergelijkingsbasis kende en ook het negatieve effect van Pasen zou alom bekend moeten zijn geweest.

Hollestelle rekent voor de periode van 2016 tot en met 2019 op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 3,7 procent. De consensus ligt voor deze periode op 5,3 procent. Een erg sterke margegroei zit er volgens ING ook niet in. Hollestelle wees op de strategische plannen van de uitbater van optiekketens, die de kostenbasis zullen verhogen. Echter deze plannen, die leiden tot een consolidatie van de nog altijd erg gefragmenteerde eindmarkten, zijn wel de basis voor het koopadvies van ING, die kunnen worden bekostigd door de "erg gezonde" financiële positie en kasstroom van de onderneming.

Op een vlak Damrak koerste GrandVision woensdag 0,2 procent lager naar 22,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

1 uur geleden - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

13 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

15 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

15 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GRANDVISION toevoegen aan uw watchlist 21,17 -0,84% -0,18 21,35