Beursblik: ING voldoet aan verwachting

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 08:45

Jefferies voorziet geen sterke koersreactie vanochtend.

(ABM FN-Dow Jones) De cijfers van ING Groep in het tweede kwartaal zijn goed voor Nederland, België en de zakenbank en redelijk bij de groei- en challengermarkten, maar zullen geen bovengemiddelde koersstijging opleveren, ook omdat Duitsland tegenviel. Dit stelde zakenbank Jefferies woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers van ING.

De onderliggende winst voor belastingen van 1,99 miljard euro was 7 procent lager dan analist Maxence Le Gouvello Du Timat van Jefferies had voorspeld, maar 8 procent hoger dan de consensusverwachting. Met name de fee-inkomsten en overige inkomsten zijn hoger dan verwacht, en ook de voorzieningen voor slechte leningen zijn 8 procent lager dan de consensus. De kosten zijn dan weer 1 procent hoger dan verwacht. 

Bij de Nederlandse retailbank viel de marge op spaarrente hoger uit dan voorzien, terwijl het leningenvolume tegenviel. De kosten daalden evenals de kredietvoorzieningen, die 4 procentpunt lager waren dan in het eerste kwartaal.

In België werd margedruk gecompenseerd door een hoger leningenvolume en hogere fee-inkomsten, terwijl voorzieningen voor slechte leningen zelfs een kwart lager uitpakten.

In Duitsland was het onderliggende resultaat 13 procent lager dan verwacht, terwijl de overige challenger- en groeimarkten aan de verwachtingen voldeden. Lagere kosten werden hier teniet gedaan door hogere voorzieningen voor slechte leningen. 

De zakenbank behaalde een 9 procent hoger dan verwacht resultaat, dankzij goede resultaten op de financiële markten ondanks het weinig volatiele marktklimaat. 

Jefferies handhaafde een koopadvies en een koersdoel van 18,40 euro. Het aandeel ING sloot dinsdag op 15,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.