Beursblik: marges Takeaway onder druk door bezorgingskosten

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 08:55

Resultaten gemengd volgens Morgan Stanley.

(ABM FN-Dow Jones) De omzetgroei die Takeaway.com in het eerste halfjaar van 2017 behaalde lag licht boven de consensus, terwijl de orderontwikkeling daar wat onder uitkwam. Dit schreef Morgan Stanley woensdag in een eerste reactie op de cijfers van de online bezorger van kant- en klaarmaaltijden.

De marges werden evenwel gedrukt door hogere bezorg- en marketingkosten, stelden de analisten van de Amerikaanse bank.

De omzetgroei van 53 procent lag 4 procentpunt boven de consensus en 2 procentpunt boven de verwachting van Morgan Stanley, en werd onder meer ondersteund door hogere bezorgings- en commissiekosten. Daar stond tegenover dat de ordergroei in het halfjaar licht onder de consensus en de verwachting van Morgan Stanley uitkwam. Opvallend was daarbij de groeivertraging in Duitsland tussen het eerste en tweede kwartaal, terwijl ook de minder hogere ordergroei in landen buiten Duitsland en Nederland sterker was dan de analisten hadden voorzien.

Kijkend naar het hele boekjaar lijkt Takeaway.com goed op weg om te voldoen aan de omzetverwachtingen van de markt, hoewel het negatieve aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) vermoedelijk verder zal verslechteren. 

De markt rekent voor 2017 op een omzetgroei van 46 procent, wat zou betekenen dat de groei in de tweede jaarhelft "slechts" uit moet komen rond 41 procent, wat volgens Morgan Stanley haalbaar is omdat Takeaway.com kan blijven profiteren van hogere bezorgings- en commissiekosten.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Takeaway.com en een koersdoel van 35,00 euro. 

Het aandeel sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 38,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

27 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

33 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.