Beursupdate: ING niet beloond voor solide kwartaalcijfers

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 11:25

AEX blijft moeite houden door 530 punten te doorbreken.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX noteerde woensdag richting het eind van de ochtend licht lager. De Amsterdamse hoofdgraadmeter verloor 0,2 procent op 526,27 punten. De AMX steeg 0,5 procent en de AScX daalde 0,5 procent.

Aanvankelijk leek de Amsterdamse beurs in het groen te openen, maar de AEX kwam moeilijk van zijn plaats vanochtend. De euro sterkte opnieuw aan en noteerde richting het eind van de ochtend op 1,1847 dollar, tegen 1,1801 dinsdagavond.

De kracht van de munt blijft een hoofdthema voor de financiële markten, aldus valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. Mogelijk kan de dollar weer wat aansterken als het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP vanmiddag verschijnt, aldus Maartens. 

Ook beleggingsspecialist Roy van Santen van online broker Lynx wees op dat rapport als item om in de gaten te houden, net als de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. De ruwe olieprijs noteerde woensdagochtend circa een half procent lager op 48,96 dollar. 

Dow door 22.000 punten

Mogelijk veert de handel na de opening op Wall Street vanmiddag ook in Amsterdam wat op. Nadat zwaargewicht Apple in de elektronische nabeurshandel in New York dinsdagavond al werd beloond met een koersstijging van ruim 6 procent, naar een nieuw all time high, vanwege de sterke kwartaalcijfers, zou de koersreactie woensdag de Dow Jones index weleens kunnen helpen door de grens van 22.000 punten te breken. Dinsdag bleef de index daar op tien punten na van verwijderd.

"De cijfers [van Apple] vielen goed onder beleggers", aldus Van Santen. De verkoop van iPhones, liefst 41 miljoen stuks in het kwartaal, "viel wat tegen", maar de outlook voor het huidige kwartaal was sterk, concludeerde de marktvorser.

Stijgers en dalers

In de AEX was het beeld tussen rood en groen vanochtend redelijk verdeeld. Verder bleven de winsten beperkt tot een procent of minder. Koploper was ASML. 

ING daalde 1,8 procent en was daarmee de sterkste verliezer. En dat terwijl de tweede kwartaalcijfers goed waren en de onderliggende trends aanhoudend positief, volgens analisten van Deutsche Bank. KBC Securities verhoogde het koersdoel licht naar 16,50 euro bij een onveranderd Houden advies. Zwakte in de cijfers was te vinden in Duitsland, volgens Jefferies, dat aangaf dan ook geen sterke positieve koersreactie te voorzien.

DSM leverde van de winst van 5,6 procent op dinsdag, woensdag weer circa een procent in. Credit Suisse verhoogde het koersdoel met een euro naar 70,50 euro bij een gehandhaafd Outperform advies. De Zwitserse bank stelde daarbij de winstramingen opwaarts bij naar aanleiding van de sterke kwartaalcijfers die dinsdag werden bekendgemaakt.

Barclays verhoogde het koersdoel op Heineken met twee euro naar 88,00 euro en hield daarbij vast aan het Overwogen advies. De Britse bank prezen de solide cijfers waarmee de brouwer eerder deze week kwam. Het aandeel Heineken daalde woensdagochtend 0,3 procent.

In de Midkap ging Air France-KLM aan kop met een winst van 2,3 procent, terwijl Vastned Retail 2,0 procent won na het openen van de boeken over de eerste zes maanden van 2017. Het totaal beleggingsresultaat steeg en de bezettingsgraad liep ook iets op. Analisten van JPMorgan Cazenove spraken over solide resultaten en noemden de dividendverwachting een teken van vertrouwen.

GrandVision kreeg woensdag een koersdoelverlaging van 27,00 naar 26,25 euro terwijl de koopaanbeveling werd gehandhaafd. Volgens analist Tijs Hollestelle waren de verwachtingen van de markt wat betreft het tweede kwartaal te hoog. Dinsdag leverde het aandeel op die cijfers al bijna 8 procent in en woensdag was nauwelijks sprake van herstel, met een stijging van 0,1 procent.

Arcadis kreeg een opdracht om mee te werken aan de bouw van een metrotunnel in Sydney met een opdrachtwaarde van 2,8 miljard Australische dollar. Het aandeel noteerde vlak. 

Corbion meldde een aandelen- en activakoopovereenkomst te hebben gesloten met TerraVia Holdings voor circa 20 miljoen dollar in contanten, waarop het aandeel Corbion 0,8 procent steeg.

Onder de kleinere fondsen werden de halfjaarcijfers van Takeaway.com niet bepaald enthousiast onthaald door beleggers. Het aandeel daalde ruim 5 procent. Hoewel de orders en omzet stegen in de periode, bleek het beeld qua cijfers gemengd, volgens analisten. De ordergroei was namelijk onder de marktverwachting terwijl de omzetgroei daar wat bovenuit kwam. Verder bleek het negatieve aangepaste bedrijfsresultaat veel groter dan verwacht. ABN AMRO sprak evenwel van een goed instapmoment voor het aandeel, dat recent juist behoorlijk steeg.

SnowWorld werd wel beloond voor een positieve trading update over het derde kwartaal. Conform de eigen verwachting kwamen de resultaten hoger uit en het aandeel steeg 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder

Holland Colours op zoek naar nieuwe CEO

Huidige topman halverwege tweede vierjaarstermijn.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71