Corbion brengt bod uit op meeste activa TerraVia

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 07:04

Bod ter waarde van circa 20 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft woensdag een aandelen- en activakoopovereenkomst gesloten met TerraVia Holdings voor circa 20 miljoen dollar in contanten. Dit maakte het Nederlandse bedrijf woensdag voorbeurs bekend.

"Aangezien TerraVia's activiteiten op het moment verlieslatend zijn, verwacht Corbion dat de totale financiële verplichtingen aanzienlijk groter zijn dan de koopprijs in contanten", aldus Corbion.

TerraVia, een producent en leverancier van voedings- en speciale ingrediënten, beschikt volgens de koper over een breed en divers platform toegespitst op ingrediënten en merkproducten op basis van micro-algen.

De uitvoering van de aandelen- en activakoopovereenkomst is onderworpen aan een verkoopproces krachtens Artikel 363 van de Amerikaanse faillissementswet. TerraViao vroeg zelf faillissement aan.

De transactie is onderhevig aan de ontvangst van eventuele hogere biedingen van andere potentiële kopers in in een veilingprocedure als onderdeel van het verkoopproces krachtens Artikel 363. De veilingprocedure en de definitieve overeenkomst zijn onderworpen aan goedkeuring door de faillissementsrechtbank voor het district Delaware. Bovendien blijft afronding van de transactie onderhevig aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en wettelijke goedkeuring. Afronding van de veilingprocedure en transactie wordt binnen 60 tot 90 dagen verwacht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

54 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CORBION toevoegen aan uw watchlist 25,56 -0,20% -0,05 25,61