Fed-president Wiliams zegt dat verkleining balans in najaar begint

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 22:00

Proces zal volgens San Francisco Fed-president ongeveer vier jaar duren

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve zal het inkrimpen van zijn immense balans van 4,5 biljoen dollar "dit najaar"Beginnen. Dat zei president John Williams van de San Francisco Fed woensdag.

In een speech in de Economic Club van Las Vegas zei Williams dat de centrale Fed het proces "mooi en rustig" zal starten en dat het "zo'n vier jaar zal duren om de balans terug te brengen tot een redelijke omvang".

"We hebben nog niet besloten hoe groet de balans precies zal zijn, maar die zal behoorlijk lager zijn dan vandaag", zei hij.

De Fed zei na zijn vergadering vorige maand zijn obligatievoorraad "relatief snel" af te bouwen en economen leidden daaruit af dat het besluit om de balans te verkleinen in september genomen zal worden.

De Fed heeft een plan opgesteld om te beginnen met het beëindigen van securities met 10 miljard dollar per maand en dit op te voeren naar 50 miljard dollar per maand. "Dit proces zal op de achtergrond plaatsvinden" om te voorkomen dat de situatie van de economie te heet of te koud wordt, zei Williams, die verwacht dat het gewenste inflatieniveau van 2 procent per jaar "in een jaar of twee" kan worden bereikt.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

36 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

48 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.