Garmin verhoogt outlook

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 13:36

Omzet en winst hoger in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Garmin heeft licht hogere resultaten behaald in het tweede kwartaal van 2017 en verhoogde de verwachtingen voor de rest van het jaar. Dit maakte de Amerikaanse navigatiespecialist woensdagmiddag bekend.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal licht met 1 procent tot 817 miljoen euro. De inkomsten bij het onderdeel Outdoor lieten de sterkste stijging zien met 46 procent, terwijl er bij Aviation sprake was van een groei van 15 procent.

De winst per aandeel was 0,91 dollar, ten opzichte van 0,85 dollar in het tweede kwartaal van 2016. De operationele winst steeg 1 procent tot ruim 203 miljoen euro.

In het fitnesssegment daalden de omzet met 15 procent. Activity trackers zijn volgens Garmin minder populair geworden en ook de timing van nieuwe producten speelden het bedrijf parten. Vooruitblikkend richt Garmin zich met name op groeimogelijkheden in de markt voor geavanceerde wearables.

TomTom, dat concurreert met Garmin op het vlak van sporthorloges en activity trackers zei twee weken geleden alternatieven voor deze activiteiten te onderzoeken, vanwege teleurstellende verkopen. Marktleider Fitbit maakt woensdag nabeurs de resultaten bekend over het afgelopen kwartaal. 

Outlook

Gezien de sterke resultaten voor de onderdelen Outdoor en Aviation heeft Garmin zijn verwachtingen voor heel 2017 opgeschroefd. Waar eerder werd gerekend op een omzet 3,02 miljard dollar is dit nu bijgesteld tot 3,04 miljard dollar. De verwachting voor de operationele winst is met 35 miljoen dollar verhoogd tot 640 miljoen dollar, met een marge van 21 procent, tegenover 20 procent eerder.

De winst per aandeel zal volgens Garmin uitkomen op 2,80 dollar. In de eerdere outlook was dit 2,65 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.