Groene opening Damrak in verschiet

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 08:19

Cijfers ING, Takeaway en Vastned domineren ochtendhandel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal woensdag naar verwachting met winst van start gaan, nadat de Dow Jones een dag eerder met winst sloot, maar de kaap van 22.000 punten niet wist te nemen, en het sentiment vanochtend in Azië ook positief was. Ruim een half uur voor opening noteerde de future op de AEX 0,1 procent hoger.

Beleggers kijken vandaag vooral uit naar het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP, dat een indicatie zal geven van het groeicijfer dat de Amerikaanse overheid vrijdag bekend zal maken. Ook staan er weer de nodige kwartaalcijfers op de rol.

Verder kunnen beleggers reageren op de cijfers van Apple, die dinsdagavond nabeurs goed werden ontvangen. In het afgelopen kwartaal stegen de winst en omzet boven verwachting en werden 41 miljoen iPhones verkocht. Dit laatste was conform de verwachting van analisten. Tegenvaller was China, waar de omzet daalde. In de elektronische handel nabeurs in Amerika won het aandeel Apple ruim 6 procent.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1821. Dinsdagavond rond het slot van Wall Street werd het muntpaar nog verhandeld op 1,1801.

Olie werd vanochtend tot bijna een procent goedkoper. Uit cijfers van industriegroep API bleek dinsdagavond laat een stijging van de voorraden met meer dan 1 miljoen vaten. Vanmiddag volgen de voorraadcijfers van de Energy Information Administration.

Bedrijfsnieuws

ING Groep heeft in het tweede kwartaal een hoger dan verwachte winst geboekt, geholpen door fors hogere fee-inkomsten buiten Nederland en België en een boekwinst op vastgoed. ING zag de nettowinst met 6 procent stijgen van 1,30 miljard naar 1,37 miljard euro, waar analisten vooraf rekenden op een vlak resultaat. De onderliggende winst voor belastingen daalde veel minder sterk dan verwacht, met 1 procent van 2,01 miljard naar 1,99 miljard euro. Analisten rekenden hier op 1,84 miljard euro. Analisten van Jefferies waren te spreken over de prestaties in de volwassen markten van ING en bij de Investment Banking tak.

Takeaway.com zag in de eerste helft van 2017 het aantal orders verder toenemen, terwijl de omzet steeg. Het totaal aantal orders dat Takeaway.com verwerkte, steeg in de periode met 43 procent op jaarbasis naar 32,0 miljoen bestellingen. De omzet van Takeaway.com steeg met 53 procent naar 77,4 miljoen euro. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 21,8 miljoen euro, tegen 11,5 miljoen euro een jaar eerder. De online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden gaf opnieuw geen outlook af voor het lopende jaar en herhaalde de verwachtingen voor de middellange termijn.

Vastned boekte een licht lager direct resultaat in de eerste helft van 2017, na een reeks desinvesteringen, waaronder de verkoop van de Turkse portefeuille. De bezettingsgraad kwam ultimo juni 2017 uit op 97,3 procent, versus 97,1 procent eind 2016. Voor het hele boekjaar voorziet het vastgoedfonds onverminderd een direct resultaat variërend van 2,10 euro tot 2,20 euro per aandeel.

Arcadis meldde een nieuwe opdracht voor een metrotunnel in Sydney. Arcadis maakt deel uit van een joint venture die met de tunnel aan de slag gaat. De totale contractwaarde bedraagt 2,8 miljard Australische dollar.

Corbion heeft woensdag een aandelen- en activakoopovereenkomst gesloten met TerraVia Holdings voor circa 20 miljoen dollar in contanten. TerraVia, een producent en leverancier van voedings- en speciale ingrediënten, beschikt volgens de Nederlandse bieder over een breed en divers platform toegespitst op ingrediënten en merkproducten op basis van micro-algen.

SnowWorld presteerde in het derde kwartaal conform verwachting van de onderneming zelf. "De resultaatontwikkeling tot en met het derde kwartaal van boekjaar 2016/2017 leggen een stevig fundament onder de eerder uitgesproken verwachting van een hogere EBITDA en een hogere operationele nettowinst voor het gehele boekjaar", klonk het vanochtend bij de uitbater van indoor skipistes.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 21.963,92 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,2 procent tot 2.476,35 punten en techbeurs Nasdaq koerste ook 0,2 procent hoger tot 6.362,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71