ING boekt hoger dan verwachte winst.

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 07:30

Hogere fee-inkomsten en vastgoed ondersteunen resultaat.

(ABM FN-Dow Jones)  ING Groep heeft in het tweede kwartaal een hoger dan verwachte winst geboekt, geholpen door fors hogere fee-inkomsten buiten Nederland en België en een boekwinst op vastgoed. Dit maakte de bank woensdag voorbeurs bekend. 

ING zag de nettowinst met 6 procent stijgen van 1,30 miljard naar 1,37 miljard euro, waar analisten vooraf rekenden op een vlak resultaat.

De onderliggende winst voor belastingen daalde veel minder sterk dan verwacht, met 1 procent van 2,01 miljard naar 1,99 miljard euro. Analisten rekenden hier op 1,84 miljard euro.

De inkomsten uit fees en provisies stegen met 17 procent tot 714 miljoen euro. 

Dit is ruim boven de verwachting van analisten van 614 miljoen euro. De stijging vond plaats in alle segmenten, maar vooral in de markten waar ING vooral een internetbank is, dus buiten Nederland en België. Sommige analisten hadden vooraf verwacht dat de zakenbank de sterke fee-inkomsten van het voorgaande naar niet zou kunnen herhalen.

De netto rentebaten stegen met 3 procent tot 3,36 miljard euro. Dit was een fractie lager dan de 3,37 miljard euro die analisten vooraf voorspelden. ING wist zoals verwacht de rentemarge nagenoeg stabiel te houden, ondanks het lage renteklimaat, op 1,51 procent, tegen 1,52 procent in het eerste kwartaal, door de spaarrentes geleidelijk te verlagen.     

De voorzieningen voor slechte leningen bleven zoals verwacht laag op 229 miljoen euro, wat 25 procent lager was dan een jaar eerder, maar wel iets hoger dan in het eerste kwartaal, omdat er minder voorzieningen vrij vielen.

ING rapporteerde een rendement op eigen vermogen van 10,8 procent op jaarbasis, tegen 8,8 procent een jaar eerder. De bank meldde een kernkapitaalratio van 14,5 procent en keert een ongewijzigd interimdividend uit van 0,24 euro per aandeel.

Het aandeel ING Groep sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 15,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

9 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.